Mobilgarázs alap előkészítése

Az oldalon található leírások és tartalmak kizárólagosan a MobilGarázsBolt.hu üzemeltetőjének tulajdonát képezik.
Felhasználásuk semmilyen  másik felületen nem engedélyezett, ugyanis szerzői jogok védik.

Megfelelő alapzatra van szükség, hogy szerelőink tökéletesen össze tudják szerelni a mobilgarázsát, vagy egyéb könnyűszerkezetes épületét a helyszínen, ettől függetlenül az épületét oda építjük fel, ahova csak szeretné. Építettünk már térkőre, betonlapokra, fűre, vagy akár földre is, ha a sarkak alátámasztásra kerülnek téglával vagy járdalapokkal, viszont ezek nem megfelelő alapok számunkra és csak az ügyfél saját felelősségére szereljük össze ilyen alapra az épületet. A rögzítést az ügyfél ilyen esetben maga végzi el és az ebből adódó károkra felelősséget vállalni nem tudunk.

A megfelelő alap a teljes betonalap, betonsáv, vagy betontuskók a rögzítési pontoknál. Természetesen mindegyik alapzatnak különböző igényei vannak, viszont az épületet minden esetben rögzíteni kell a talapzathoz összeszerelés után.

A legjobb megoldás a teljes betonalap. Ha erre nincs lehetőség, sem sávalap elkészítésére, akkor legalább betontuskókat szükséges kialakítani a rögzítési pontok alatt. Amennyiben autónak szánja az épületet, az Ön érdekében javasoljuk, hogy a mobilgarázs vagy könnyűszerkezetes épület bejáratánál betonozza alá a vázat, küszöböt, így elkerülheti, hogy a konstrukció idővel elhajoljon a gépjármű súlya alatt a gyakori ki-be parkolásnál.

A betonalap kapcsán érdemes kőművessel egyeztetni, de általában 12-15cm vastagság elegendő szokott lenni, hiszen ez egy könnyűszerkezetes épület, inkább a garázsban tárolandó dolgok miatt kell jobban megfontolni az alap vastagságát, esetleg annak vasalását.

Az alapot mindig úgy szükséges kialakítani, hogy a meghatározott sík vizszintes legyen. Ajánljuk, hogy az alap minden irányban legalább 10-15cm-el túlérjen a mobilgarázs vagy könnyűszerkezetes épület méreténél. Betonlap nem megfelelő alapnak, hiszen a legtöbb esetben csak 6-10cm vastag, így nincs elég nagy súlya ahhoz, hogy megtartsa az épületet, illetve rögzíteni sem igazán lehetséges hozzá a konstrukciót biztonságosan. Betontömb, vagy zsalukő esetében a 40x40x50cm-es vagy 30x30x60cm-es méretet javasoljuk. Ha sávalapot alakít ki, a javasolt szélesség legalább 30cm, mélység pedig 40-50cm. Az aljzatot kiöntheti betonnal, de maradhat föld, vagy kirakhatja térburkolóval, kaviccsal.

A következő képek egybeállós mobilgarázs, könnyűszerkezetes épület alapjának különböző előkészítési módjait mutatják be:

Mobilgarázs alap betontuskók
Mobilgarázs alap betontuskók
Mobilgarázs alap betontuskók és küszöbsáv
Mobilgarázs alap betontuskók és küszöbsáv
Mobilgarázs alap betongyűrű
Mobilgarázs alap betongyűrű
Mobilgarázs teljes betonalap
Mobilgarázs teljes betonalap

A következő képek kétbeállós mobilgarázs, könnyűszerkezetes épület alapjának különböző előkészítési módjait mutatják be:

Mobilgarázs alap betontuskók
Mobilgarázs alap betontuskók
Mobilgarázs alap betontuskók és küszöbsáv
Mobilgarázs alap betontuskók és küszöbsáv
Mobilgarázs alap betongyűrű
Mobilgarázs alap betongyűrű
Mobilgarázs teljes betonalap
Mobilgarázs teljes betonalap

A betontalapzathoz való rögzítés az alsó váz, illetve a beton megfúrásával, és azon keresztüli dűbelezeléssel (horganyzott betondűbelek segítségével) történik:

Kutyakennel alap előkészítése

A kutyakennel rögzítéséhez és az impregnált fapadló alátámasztásához
mérettől függően 5 vagy 9 db betontuskóra van szükség. A következő képen
egy 3x2m-es kennel alapjának vázlata látható. Ettől a mérettől ajánlja a
gyártó a 9 ponton való alátámasztást, kissebb méretű kennel esetében
elégséges az 5 betontuskó. Amennyiben a kennel nem impregnált fapadlóval
kerül megrendelésre a középső alátámasztási pontot el lehet hagyni,
mivel ennek a feladata a fapadló stabilitásnak növelése.

Kutyakennel alap előkészítése

A fenti leírások és tartalmak kizárólagosan a MobilGarázsBolt.hu üzemeltetőjének tulajdonát képezik.
Felhasználásuk semmilyen másik felületen nem engedélyezett, ugyanis szerzői jogok védik.