Milyen méretű épületeket tudnak megvalósítani? Csak egy kocsibeállóra lenne szükségem, zárható ajtó nélkül. Mit tudnak ajánlani?

Alapvetően bármilyen könnyűszerkezetes épületet képesek vagyunk legyártani. Szélesség és hosszúság tekintetében nincs határ, az egyetlen korlát a 6 méter magasság. Természetesen a nyitott kocsibeálló, illetve bármilyen egyedi igény sem okoz gondot. Készítsen, akár kézzel egy saját rajzot az elképzelt épületről, mi pedig a többiről már gondoskodunk.

Mi a fizetés módja?

Fizetés a leszállítás és összeszerelés után történik a helyszínen, készpénzben, ahol szerelőink kiállítanak Önnek egy fizetési bizonylatot. Ha igényelt számlát a rendelés véglegesítése során, a helyszínen fogja megkapni. Céges vásárlás során mindenképpen jelezze szállítás előtt, ha rendelkezik aktív EU-s adószámmal, mert közvetlenül a lengyel gyártóközpont állítja majd ki a magyar nyelvű számlát. Egyedi és nagyobb épület rendelésénél pedig előleget szoktunk kérni.

Hogyan zajlik Önöknél a tervezés? Megadom az elképzelt épület méreteit, és utána..?

Tájékoztatjuk Önt, hogy a meghatározott paraméterekkel elkészíthető-e az épület, és milyen költségre számíthat. Ha szeretne pl. egy ablakot vagy ajtót is az épületre, elég ezt felvázolni szóban, vagy küldeni egy kézzel rajzolt tervet a hello@mobilgarazsbolt.hu címre, hová szeretné a plusz elemeket és mi azt megvalósítjuk, esetleg alternatív megoldást ajánlunk.

Milyen az épületek minősége és a garancia rájuk?

A könnyűszerkezetes épületeink falai T7-es trapézlemezekből készülnek. A tetőhöz pedig T14-es trapézlemezt használunk. A trapézelemezek kizárólag I. osztályúak. A vázszerkezet tetőrésze alapozó festéssel ellátott zártszelvényekkel, vagy G-profillal kerül megerősítésre (mellyel az ajtókat is megerősítjük), a többi rész pedig szögvasakból és C-profilból készül, de a vázszerkezet rendelhető zártszelvényből (ebben az esetben a váz túlnyomó része zártszelvényekből épül fel, emellett néhány helyen szögvasat is használunk a könnyebb összeszerelés érdekében), illetve horganyzott változatban is. Az átlaghoz képest hosszabb, 2 éves garanciát vállalunk épületeinkre, melynek érvényesítéséhez az épületre felkerülő matricára/márkatáblára és a számlára, vagy a helyszínen kiállított fizetési bizonylatra lesz szüksége. A garancia a hegesztésekre, szegecselésekre, zárakra, lemezekre, a konstrukcióra magára vonatkozik. A garancia nem vonatkozik az alapozó festékkel ellátott vázszerkezetre és annak korrodálódására. A garázs telepítése után az Ügyfélnek haladéktalanul kötelessége az épületen található teljes védőfólia eltávolítása, továbbá azonnal lekezelni az acélszerkezetet és a hozzá tartozó fémfelületet védő festékkel. Az alapozó festés a vázon a szállítás és átpakolás során némileg sérülhet, illetve a festés néhány helyen megfolyhat a vázon, a lemezborításon pedig kisebb karcok, sérülések előfordulhatnak. Ez a tömeggyártásból és gyűjtőszállításból fakad, hogy az ügyfeleink számára tartani tudjuk a lehető legjobb ár-érték arányt, így sajnos nincs lehetőség arra, hogy a vázszerkezet alaposabb kezelést kapjon, illetve hogy minden esetben teljesen sérülésmentesen szállítsuk le az épületeket. Amennyiben nagyobb sérüléssel érkezik az épület, természetesen garanciálisan javítjuk, vagy cseréljük a sérült elemet. A telepítés után rövid idővel Önnek le kell kezelnie az alapozóval ellátott vázszerkezet. A garanciát a rögzítésre csak akkor tudjuk vállalni, ha azt a szerelőink végzik el. Ha a rögzítést az ügyfél végzi el, akkor a garanciát kizárólag a garázs szerkezetére tudja érvényesíteni, a nem megfelelő rögzítésből adódó reklamációkat érthetően, sajnos nem áll ezután módunkban elfogadni.

Szükséges a helyszíni összeszereléshez elektromos csatlakozót biztosítanom?

A szerelőink áramfejlesztő aggregátort visznek magukkal, így nincs rá szükség. Esti órákban is szerelünk, saját világítás használata mellett.

Ha a jövőben az épület áttelepítésére lenne szükségem, akkor szét lehet azt szedni, majd újra összerakni?

Igen, a mobilgarázst vagy könnyűszerkezetes épületet kész elemekből szállítjuk le, melyeket a helyszínen szerelünk össze, átlagosan 25-45 perc alatt. A szerkezet szétszedhető és darabokban áttelepíthető. Egy sztenderd mobilgarázs (3x5m) pl. 280kg, így az áthelyézés akár szétszerelés nélkül is megoldható, ha van kéznél pár “erős legény”.

Hogyan készítsem elő az alapot egy mobilgarázshoz vagy könnyűszerkezetes épülethez?

Az aljzat gyakorlatilag lehet bármilyen, de a terepet célszerű kiegyenlíteni és megszilárdítani. Betonalapra, betonsávra, vagy -lapokra, de akár fűre is összeszereljük az épületet, ha a sarkakat alátámasztja téglával vagy járdalapokkal. Ha az épület szabadon áll a terepen, és csak betonlapokkal van alátámasztva, érdemes az épületet, a sátorhoz hasonlóan a acélhorgonyokkal (50-60cm) földhöz rögzíteni. Az általunk javasolt alap a teljes betonalap (15-20cm mélységgel), vagy legalább a rögzítési pontokon betonlapok/betontömbök használata. A második esetben 40x40x20cm-es méretet javasolunk, melyből 20cm a mélységet jelenti a földben). Ha a teljes alapot választja, célszerű ha az alap 10-20 cm-el nagyobb, minden irányban, a megrendelt épület méreténél.

Hogyan adjam meg jól az épületem méreteit?

Egy részletesebb tervet az Ön egyedi épületének megtervezéséhez szükséges méretekkel itt talál. Bármilyen más, egyszerűbb épület esetén elég, ha ír vagy hív minket. Igyekszünk 24 órán belül válaszolni.

Milyen méretűek a szerkezetek?
A megadott méretek a garázs belső vagy külső méretére vonatkoznak?

Mindenhol a külső méreteket tüntetjük fel. A gyártási technológiából kifolyólag, és mivel az épületek több elemből állnak össze, melyeket össze kell csavarozni, így a méreteknél adódhat minimális eltérés (2-3cm) az összeszerelés után.
Mikor tudom meg az összeszerelés időpontját?

Szállítás előtt kb. 3-4 nappal felvesszük Önnel a kapcsolatot és értesítjük, mikor érkeznek Önhöz szerelőink, hogy összeállítsák a helyszínen az épületet.

Szükséges-e hivatalos építési engedély egy könnyűszerkezetes épület felállításához?

A pontos helyi szabályozással kapcsolatban kérjük, érdeklődjön az illetékes önkormányzatnál, mert a helyi önkormányzatok hatáskörébe tartozik.
2017. január 1-én hozott új szabályozás óta 100 légköbméterig és 4,5m gerincmagasságig nem kell engedély, de van olyan önkormányzat, amely a gerincmagassághoz köti. A hatályos szabályok a következő oldalon olvashatóak: Mihez nem szükséges építési engedély

Horganyzott az épületek vázszerkezete?

Tudom, hogy több konkurens gyártó kínálja a horganyzott vázszerkezetet, de az általam képviselt gyártó kínálatában nem szerepel horganyzás magára a vázszerkezetre, mivel több éves tapasztalatok alapján (régebben szerepelt a kínálatban) nem javasolja ezt a megoldást. Az ilyen és hasonló ár-érték arányú épületek áraiba egyszerűen nem fér bele I. osztályú horganyzás a vázszerkezetre, ezért a gyártók nagy többsége, hogy minél jobb áron tudják kínálni extraként ezt az opciót, II. osztályú horganyzással készítik ilyen esetben a vázat. Ez sokszor egyenetlen és elég vékony horganyréteget jelent, ami sok esetben rövid időn belül rozsdafoltok megjelenését eredményezi a váz különböző, gyengébben kezelt részein. Továbbá a vázszszerkezet elemei hegesztés előtt kerülnek horganyzásra, és hegesztés után a horganyréteg ezeken a helyeken sérül, amit festékspray-vel kezelnek le. Nem utolsó sorban a legtöbb esetben, az alacsony ár megtartása érdekében, sok gyártó akár 0,5mm-el véknyabb falvastagságú szelvényekkel is dolgozik. Így jó árban tudják kínálni a horganyzott vázszerkezetet, viszont ez mindenképpen gyengíti a konstrukciót. Mindezen okból kifolyólag a gyártóközpont, akit képviselek, kizárólag tartósabb és erősebb vázszerkezettel építi az általa készített épületeket, amelyeket barna alapozó festékkel kezelve tudunk szállítani. Kizárólag a kutyakenneleinket tudjuk, egyéni kérésre 2. osztályú horganyzott vázszerkezettel legyártani.
Milyen időpontban és napokon történik általában a szállítás és az összeszerelés? Mire számíthatok a szállítás során?

A szállítás és összeszerelés a helyszínen hétköznapokon (és néha szombati napon) történik, reggel 6:00 és maximum este 22:00 óra között. Az időpontot a gyártóközpontban a logisztikus tervezi és adja meg. Sajnos egyéni kéréseket teljesíteni nincs lehetőségünk, mivel gyűjtőszállításokkal dolgozik a cég, így tudjuk a nagyon jó árakat biztosítani az ügyfeleink számára. A telepítés előtt általában 3-4 munkappal tudjuk értesíteni az ügyfeleinket. A szállításkor rajtunk kívül eső okok miatti csúszásokért felelősséget nem tudunk vállalni. Sajnos néha megesik, hogy több órával elcsúsznak a szerelők a tervezett időponthoz képest. Ha az eredeti szállítási időpont esti időpont, akkor ritkán, de csúszás esetében megesik, hogy áttolódik a szállítás másnap reggelre.

A megrendelés megerősítése után mire számíthatok? Mennyi idő alatt készül el és kerül összeszerelésre az épületem? Milyen szállítási idővel dolgoznak?

Miután megerősítette rendelését és megkaptuk Öntől a pontos szállítási címet, elküldöm a gyártóközpontba az épület paramétereit. A rendelésnél minden esetben szükséges megadnia a fogadóképesség dátumát, mely azt a dátumot jelzi számunkra, amelyik naptól már biztosan fogadni tudja a megrendelt épületet a telepítés helyszínén. A logisztikusunk ezt a dátumot fogja alapul venni és amint tudja, a megrendelt épületet felteszi a leghamarabb Ön felé tartó kamionra.
Amint elkészül az épület és a logisztikusunktól megkapom a szállítási útvonalat, amin az Ön rendelése is szerepel, telefonon felveszem Önnel a kapcsolatot és értesítem a szállítás pontos idejéről. Ez majd 3-5 munkanappal a szállítás napja előtt történik. A megadott fogadóképesség dátumától számítva a legtöbb esetben 1-4 héten belül történik meg a telepítés, de szezonban ez az idő kitolódhat 1-6 hétre is. Megeshet, hogy a főbb utaktól távoleső, peremvidéki települések esetében ez az idő kitolódhat akár 1-8 hétre, de biztos lehet benne, hogy tesszük a tőlünk legjobban telhetőt, viszont a rajtunk kívül álló okok által lassabb kivitelezési időpontok miatt felelősséget vállalni nem tudunk.

Mit tegyek, ha behajtási engedélyre van szükség, hogy a szerelőink megközelíthessék a telepítés helyszínét?

A rendelés után mihamarabb, még a szállítás előtt egyeztessen velem ezzel kapcsolatban, hogy időben meglegyen a megfelelő behajtási engedély. A behajtási engedély esetleges pluszköltségei minden esetben a vevőt terhelik. Budapest területén az ügyintézést mi végezzük. Ezen kívül eső telepítési helyszíneken nem áll módunkban az ügyintézéssel kapcsolatos eljárást lefolytatni. Ilyen esetben Önnek kell a helyi Önkormányzatnál eljárnia.

Mivel történik a szállítás?

A szállítás 12 tonnás szóló teherautóval történik, melynek magassága megpakolva 4m, szélessége 2,6m és hosszúsága 9-10m. Hogy el tudjunk Önhöz érni, az odavezető útnak minimum 3m szélesnek kell lennie és 4m-es magasságban nem lehet akadály az autó útjában. A telepítés helye attól a ponttól, ahol a kamion meg tud állni, parkolni, 10-20, de legfeljebb 30 méterre lehet. Ennyit tudnak a szerelőink cipekedni. Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, csak abban az esetben tudjuk vállalni a szállítást, ha a kamion számára már nem megfelelő útszakaszra biztosítja az elemek átszállítását pl. egy saját, kisebb teherautóval, amelyre az adott épület elemei sérülés nélkül átpakolhatóak. Ilyen esetben mindenképpen vegye fel velünk a kapcsolatot még a szállítás előtt.

Mi van akkor, ha nagyobb mennyiségben szeretnénk mobilgarázst vagy egyedi raktárakat, épületeket rendelni?

Ebben az esetben megkérjük Önt, hogy fizessen ki egy előre megbeszélt előleget, és közösen megbeszéljük a határidőket.

Mit jelent pontosan a fogadóképesség dátuma, amit a rendelésnél mindenképpen szükséges megadni?

A fogadóképesség dátuma az a dátum, amelyik naptól már biztosan fogadni tudja a megrendelt épületet a telepítés helyszínén. A logisztikusunk ezt a dátumot fogja alapul venni és amint tudja, a megrendelt épületet felteszi a leghamarabb Ön felé tartó kamionra. Az így megadott dátumtól számítva átlagosan 1-4 héten (szezonban 1-6 hét) belül történik meg a telepítés. A szállítási időpont előtt 3-4 nappal értesítjük majd Önt telefonon. Ha olyan dátum kerül megadásra, amikor még nem fogadóképes a helyszín, és mondjuk rá 2-3 nappal már be is tudjuk tervezni a szállítást, mert épp akkor készül Ön felé egy rakomány, de Ön mégsem tudja fogadni, akkor az sok bonyodalmat okoz a logisztikusunk számára. Kérjük, felelősséggel adja meg azt a dátumot, amikortól akár más másnap is telepíthető a helyszínen az épület. Köszönjük!

Védőfólia eltávolítása az épület lemezborítással ellátott részeiről.

Minden épületet lapra szerelve szállítunk a telepítés helyszínére, és a lemezborítás, a szállítás során esetlegesen felmerülő sérülések elkerülése végett, öntapadós védőfóliával van ellátva. Ezt szerelés után az ügyfélnek kell eltávolítania a lemezek felületéről. Ide tartoznak az oldalfalak lemezei, az ajtó, illetve kapu, valamint a tetőlemez is. A szerelőknek, idő hiányában, nem áll módjukban ezekről eltávolítani a fóliát. Ennek oka, hogy egy szállítás során 8-10 épületet is összeszerelnek naponta, így tudjuk biztosítani az ügyfeleink számára a nagyon kedvező ár-érték arányt. Megrendeléskor az ügyfél vállalja, hogy a védőfóliák eltávolításáról saját maga gondoskodik.